«Укрнафта» страждає через перекриття доріг на Надвірнянщині

З 9 липня в селі Пасічна (Надвірнянський район) перекрито ділянку дороги Надвірна-Бистриця. Про це повідомили в ПАТ «Укрнафта».

«Місцеві мешканці заблокували проїзд, вимагаючи капітального ремонту шляху, який поєднує не лише Пасічну з іншими населеними пунктами, але й веде до місцевих промислових об’єктів. Зокрема, транспорт «Укрнафти» не може дістатись до виробничих об'єктів НГВУ «Надвірнанафтогаз» та Пасічнянського цеху Долинського ГПЗ. А завтра аналогічні акції заплановані громадою села Пнів. Місцеві дороги – це справді жах жахливий і є спільною бідою і мешканців, і бізнесу. Та не дуже зрозуміло, як, заважаючи роботі «Укрнафти», «Укргазвидобування» та інших бюджетоутворюючих підприємств Надвірнянщини, мешканці зможуть зарадити цій біді. Зате дуже зрозуміло, що перекриття доріг в Пасічній та Пневі майже повністю паралізує роботу НГВУ «Надвірнанафтогаз» («Укрнафта» (Захід) і рано чи пізно змусить підприємство зупинити видобуток на місцевих родовищах, перевести працівників НГВУ у простій», - йдеться у повідомленні.

«Укрнафта» повідомляє, що один день простою призведе до втрати 3,3 млн. гривень податків.

«Хто буде відповідати за збитки «Укрнафті», за збитки державі та місцевим громадам, за наслідки в разі аварій чи розливів? Очікуємо на реакцію Івано-Франківська ОДА, Укравтодор, Національна поліція України», - йдеться у повідомленні.