Дорогу на Городенківщині ремонтуватиме фірма, яка орендує техніку

Фото ілюстративне

Державне підприємство «Дороги Прикарпаття» визначило виконавця капітального ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги загального користування місцевого значення О090402 Городенка-Черемхів (на ділянці км 5+350 – км 16+000).

Переможцем тендеру стало ТОВ «Шляхбуд-Лім» (с.Чукалівка Тисменицького району).

Вартість робіт становить 53,25 млн. гривень, хоча очікувана вартість закупівлі була майже 78 млн. гривень.

Найближчим конкурентом переможця було ТОВ «ПБС», яке запропонувало виконати ремонт за 70,8 млн. гривень.

Планується, що ремонт завершиться до кінця 2020 року.

У тендерній документації ТОВ «Шляхбуд-Лім» вказало, що для виконання ремонту користуватиметься дорожньою технікою, яку орендуватиме в інших компаній. Зокрема, техніку орендуватимуть у ПП «Весна-Телерадіосервіс» (м.Івано-Франківськ), ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» (м.Вінниця) та ПП «Механіка К» (м.Стрий).

Раніше, тема техніки ТОВ «Шляхбуд-Лім» піднімалась в контексті ремонту ділянки траси Р-62 Криворівня – Чернівці, який замовляла Служба автомобільних доріг в Чернівецькій області. Антимонопольний комітет України викинув ТОВ «Шляхбуд-Лім» з тендеру через відсутність у цієї компанії власної техніки для ремонту автошляхів. Тоді колегія АМКУ констатувала, що ТОВ «Шляхбуд-Лім» «не є дорожньою фірмою, оскільки не має жодної одиниці власної будівельної техніки».

За даними ЄДРПОУ, засновником ТОВ «Шляхбуд-Лім» є житель Чукалівки Ростислав Моклович.