На Тлумаччині встановили меморіальну дошку вчителю Леву Кликайлу

12 липня на фасаді Колінцівського НВК відкрили та освятили меморіальну дошку Леву Кликайлу – невтомному патріоту-борцю за українську справу в роки Австро-Угорщини та Польщі, управителю народної школи в селі Колінці. Про це повідомили в Тлумацькій ОТГ.

«Лев Кликайло багато зробив для Колінцівської школи, будучи обраним в Галицький сейм він неодноразово виділяв кошти на підтримку рідної школи, за його сприяння був зведений будинок для читальні «Просвіта», а згодом збудовано нову школу в Колінцях. До наших днів не залишилося стін тієї школи, проте на тому місці височіє теперішній Колінцівський НВК, на стінах якого розмістили меморіальну дошку», - йдеться у повідомленні.

Місцеві священнослужителі отець Микола та Отець Михайло освятили меморіальну дошку, з вітальним словом до краян звернувся міський голова Роман Круховський, а історик-краєзнавець Василь Ганчак розповів про життєвий шлях Лева Кликайла, його розповідь доповнила родичка Лева, Оксана Кликайло.

На відкритті були присутні родичі Лева з міста Тлумача та праправнучка з Києва, які по завершенню заходу відправилися на місце, де колись було обійстя Лева Кликайла, а зараз залишився сад і пам’ятний хрест біля глибокої криниці.