У Рогатині відкрили пам’ятник Тарасові Шевченкові

У Рогатині відкрили пам’ятник Тарасові Шевченкові. Про це повідомили у Рогатинській міській раді.

Переможцем конкурсу стала робота співавторів Володимира Чумака, Володимира Лавріна та Павла Фенюка.

Вартість скульптури, яку виготовили у Львові, становить 426 тис. гривень. Ще 1,5 мільйонів гривень витратили на впорядкування скверу на вулиці Шашкевича.

«За три роки нам вдалося створити цікавий дует: відновлену пішохідну зону на вул. І.Франка, яка веде до місця вшанування ще одного класика української літератури Кобзаря. І все це коштом міського бюджету. Тож спасибі усім платникам податків міста, які справно перераховують внески у рогатинську казну. Державі, завдяки котрій в процесі децентралізації отримали достойний бюджет і стали ґаздами на своїй землі. Велика вдячність громадськості Рогатина, робочій групі, з якою ми працювали ці три роки. Інтелігенції і художникам, котрі супроводжували проект. Скульпторам і архітекторам, з допомогою яких реалізували його у життя. Дорогі рогатинці, ми об’єдналися і зробили добру справу», - підсумував міський голова С.Насалик.

До урочистого відкриття пам’ятника міський голова С. Насалик запросив почесного жителя міста Рогатина Михайла Воробця, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, депутата обласної ради Ігоря Триніва. Чин освячення монумента провели декани Рогатинський УПЦ митрофорний протоієрей Володимир Гривнак і Рогатинський УГКЦ Дмитро Бігун, військовий капелан о.Дмитро Бігун.