У Коломиї відбулась сесія Івано-Франківської обласної ради

12 липня 2019 року в місті Коломиї на базі академічного обласного українського драматичного театру імені Івана Озаркевича відбулося виїзне засідання 29-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обласної ради.

За рекомендацією президії обласної ради до порядку денного було включено 16 питань. Основну увагу депутатський корпус присвятив аналізу стану, проблем і перспектив розвитку театрального та музичного мистецтв і музейної справи. Водночас було прийнято рішення про перейменування Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка та затвердження його Статуту в новій редакції у зв’язку з наданням театру статусу національного.

Разом з цим депутати ухвалили низку рішень, які потребували невідкладного розгляду. Зокрема, було внесено зміни до обласного бюджету на 2019 рік, а також до двох обласних програм та до рішень обласної ради “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік (зі змінами)” і “Про фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році”.

За ініціативою постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики депутати звернулися до центральних органів державної влади щодо необхідності забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів.

Серед іншого, обласна рада схвалила рішення про прийняття та реорганізацію шляхом перетворення обласної психоневрологічної клінічної лікарні №1, затвердила Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти обласної ради, прийняла рішення про звільнення керівників закладів загальної середньої та вищої освіти обласної ради у зв’язку із закінченням строку трудового договору.