Суд відпустив чоловіка, який побив поліцейського

Рогатинський районний суд виніс вирок у справі про заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень.

27 липня 2018 року близько 12 ночі поліцейські здійснювали патрулювання на дорозі «Стрий-Тернопіль-Знам’янка» у с.Вербилівцях Рогатинського району.

Вони помітили мопед, на якому пересувались водій та пасажир без застебнутих мотошоломів.

Читайте також: Суд звільнив від покарання жінку, яка вкусила поліцейського

Поліцейські наздогнали та зупинили транспортний засіб, щоб провести роз’яснювальну бесіду. Однак, обвинувачений спровокував словесну суперечку, ображав працівників поліції.

«Скориставшись моментом, коли поліцейський відволікся та відійшов до автомобіля, що зупинився поблизу, та умисно наніс два удари ногою іншому поліцейському в ділянку грудної клітки та передньої черевної стінки. Внаслідок таких неправомірних дій поліцейському було умисно заподіяно тілесне ушкодження у вигляді саден в ділянках грудної клітки зліва та на передній черевній стінці, яке відноситься до легких тілесних ушкоджень», - йдеться у рішенні суду.

Обвинувачений визнав вину частково. Він повідомив, що коли до нього працівники поліції застосували фізичну силу він ненавмисно наніс два удари ногою в ділянку грудної клітки та живота поліцейському. Визнав, що вчинив неправильно щодо працівників поліції, просив суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на термін 1,5 роки. Однак, звільнив його від покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік.

Рішення ухвалив суддя Руслан Могила. Прокурор Тринів В.І.