У медзакладах області не вистачає комп’ютерів, автотранспорту та належних умов для роботи персоналу

3 липня відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням директора департаменту Миколи Стовбана. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Одним із питань порядку денного було питання щодо стану та проблеми реформування первинної, вторинної та третинної медико-санітарної допомоги. Спеціаліст ДОЗ ОДА з питань сімейної медицини Юлія Монюк наголосила на проблемних питаннях імплементації медичної реформи: недостатня кількість комп’ютерної техніки, забезпечення доступом до мережі Інтернет в сільській місцевості, недостатня кількість автотранспорту в ЗОЗ первинного рівня, створення належних умов для роботи персоналу та прийому пацієнтів в амбулаторіях,які потребують проведення капітальних ремонтних робіт з проведенням водопостачання та водовідведення – це біля 35% закладів ПМД», - йдеться у повідомленні.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров’я ОДА Микола Стовбан зазначив, що зараз ще триває етап впровадження реформи, тому багато роботи попереду. Та попри це медицина в області на високому рівні. За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2018 рік Івано-Франківщина показала хороший результат у напрямку «Доступність та якість послуг у сфері охорони здоров’я», посівши 4-те місце.