Водогін у Галицькому районі коштуватиме більше 150 мільйонів гривень

Галицька районна рада, ДТЕК Бурштинська ТЕС та «Студія архітектури» Ігнатюка Назара підписали тристоронню угоду про розробку проекту будівництва водогону, який забезпечуватиме питною водою мешканців Галича, Бурштина і прилеглих сіл. Про це повідомили в пресслужбі ДТЕК.

Підготовку проектної документації фінансує ДТЕК Бурштинська ТЕС. На ці цілі вже виділили 1,6 млн грн.

Водогін забезпечить питною водою мешканців населених пунктів Галицького району, а також підприємства, які працюють на цій території.

«Майбутній водогін черпатиме воду із Лімницького джерела, яке вважається одним із найчистіших в Україні. Павло Андрусяк, Голова Галицької районної ради зазначає: «Якісна питна вода – це здоров’я мешканців району. Ми розуміємо, що вода безпосередньо впливає на самопочуття людей. Друга перевага – це розміщення водогону: він йде через села, які найбільше його потребують», - йдеться у повідомленні.

Водогін забезпечить питною водою мешканців населених пунктів Галицького району, а також підприємства, які працюють на цій території.

«Івано-Франківська область має достатній баланс питної води, але люди не можуть його використовувати для свого блага. Тому основним завданням нашої зустрічі було розпочати проектні роботи з тим, щоб використати ті можливості, які є на території області, для забезпечення мешканців якісною питною водою», - розповідає радник дирекції з регіональної політики компанії ДТЕК Вадим Галицький.

Вже розпочали проектувати першу гілку водогону, яка пройде через Галич, Бурштин та Тустань. Проектні роботи планують завершити цього року, а вже наступного, з допомогою Держаного фонду регіонального розвитку, розпочнуть безпосередньо будівництво водогону, яке, за прогнозами, обійдеться у більш як 150 млн гривень.