Суд виніс вирок жителю Рожнятівщини, який вбив коханця своєї дружини

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі про вбивство.

3 листопада 2016 року ввечері обвинувачений з Перегінського приїхав у с.Дуба, щоб з’ясувати стосунки з колишнім коханцем своєї дружини. З собою взяв заздалегідь заготовлений револьвер з понижувачем звуку при пострілі.

«Прибувши до господарства, обвинувачений зайшов на подвір’я та дочекавшись, коли потерпілий вийшов з будинку, почав з ним сварку та каменем, який мав у руці, став наносити йому удари в різні частини тіла, спричинивши легкі тілесні ушкодження. Продовжуючи свої протиправні дії, на ґрунті тривалих неприязних відносин, які виникли через ревнощі, діючи умисно, обвинувачений з револьвера здійснив постріл впритул у живіт потерпілого, спричинивши йому тяжкі тілесні ушкодження, що є небезпечними для життя в момент спричинення», - йдеться у рішенні суду.

Від масивної зовнішньої та внутрішньої крововтрати чоловік через кілька годин помер за місцем проживання.

У листопаді-грудні 2015 року обвинувачений поїхав на заробітки. У цей час дружина зраджувала йому з іншим чоловіком. На початку 2016 року обвинувачений повернувся додому та дізнався про стосунки дружини з потерпілим. Вони з дружиною порозумілися та не мали наміру розлучатися. Однак, коханець постійно телефонував дружині і просив повернутись до нього.

Обвинувачений свою вину у вчиненні злочинів визнав та надав пояснення.

«У січні 2016 року, коли повернувся додому, йому стало відомо, що поки його не було дружина мала інтимні стосунки з загиблим. Незважаючи на це, вони з дружиною вирішили свої особисті проблеми, зберегли шлюб, дружина повністю порвала стосунки з коханцем. Однак останній продовжував постійно дзвонити дружині, просив розлучитися та повернутися до нього. З лютого 2016 року коханець почав телефонувати йому особисто, погрожував оприлюднити зв’язок з його дружиною, шантажував, вимагав 10000 доларів США, приходив до його житлового будинку, бив шибки, погрожував, що все спалить, що вб’є або покалічить його. Дзвонив і вдень і вночі, у день могло бути до 50-60 дзвінків», - йдеться у рішенні суду.

Обвинувачений зазначив, що не мав наміру вбивати суперника, а лише хотів його покалічити, що підтверджується протоколом проведення слідчого експерименту.

Матір потерпілого, яка виявила пораненого сина, дала свідчення про вечірній конфлікт.

«Вона почула, як син кричав, щоб його не били, повернулася в будинок та розбудила онуку. Онука почала світити ліхтариком і вона побачила, як від них по вулиці Івана Франка тікають чоловік та жінка. Жінку вона впізнала, це була дружина обвинуваченого, яка приходила до них додому, часто залишаючись на ніч в кімнаті її сина. У стосунки сина з нею вона не втручалася, хоч знала, що у неї є чоловік. Дружина обвинуваченого казала, що розлучиться з чоловіком і буде жити з її сином», - йдеться у рішенні суду.

Суд визнав обвинуваченого винним та призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі з ізоляцією засудженого та поміщення його до кримінально-виконавчої установи закритого типу.

Обвинувачений відсидить менший термін, оскільки 948 днів ув’язнення у СІЗО йому зарахують як один день у СІЗО за два дні позбавлення волі. Таким чином, він зможе вийти на волю вже за два роки.

Також суд вирішив стягнути із обвинуваченого 150 тисяч гривень на користь дочки загиблого як відшкодування моральної шкоди.