УГКЦ хоче створити християнський дитсадок у будівлі колишньої залізничної лікарні

В Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ прокоментували наміри міської влади щодо передачі земельної ділянки по вул. Тарнавського, 12 загальною площею 0.4173 га, із будинком колишньої залізничної лікарні, загальною площею 2033 кв. метрів.

Як повідомили в пресслужбі Архієпархії, 18 квітня Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин звернувся з офіційним листом до міського голови п.Руслана Марцінківа з проханням щодо реалізації спільного соціального проекту – дошкільного навчального закладу, дитячого садка в м. Івано-Франківську.

«Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ бажає розділити разом з міською владою відповідальну нішу у соціальній сфері та взяти участь у розширенні дошкільних навчальних закладів нашого міста. І як конкретну пропозицію, Архієпархією було запропоновано зробити реконструкцію будинку під дитячий садочок з умовою збереження архітектурної пам’ятки на території земельної ділянки за адресою вул. Тарнавського, 12, яка є комунальною власністю міста», - йдеться у повідомленні.

Згідно з проведеним аналізом, майбутній дошкільний заклад зміг би розмістити 80-120 дітей. Без сумніву, діяльність даного дошкільного закладу опиратиметься на християнські цінності та характеризуватиметься дбайливим ставленням до кожної дитини, як це можна побачити у Католицькій школі-гімназії св. Василія Великого.

«Для остаточного вивчення цього питання та можливої реалізації зазначеного проекту з обох сторін працює ряд експертів, щоб усе відбулося в правовому полі. З одного боку, Церква гарантує абсолютно цільове призначення території та збереження архітектурної пам’ятки будівлі, а з іншого боку, благодійні організації потребують гарантії щодо прав власності Церквою даного об’єкту. Тобто лише така юридична форма як власність дозволить Архієпархії отримати безповоротні дотації від закордонних Католицьких благодійних організацій», - йдеться у повідомленні.