На Івано-Франківщині планують обмежити рух вантажівок через спеку

При перевищенні температурних показників повітря рух великогабаритного транспорту на дорогах Прикарпаття буде обмежено. Про це йшлося під час наради під керівництвом в.о. голови облдержадміністрації Марії Савки.

Як повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА, участь у заході взяли керівники профільних департаментів ОДА, Служби автомобільних доріг області, Національної поліції, ДП «Івано-Франківськоблавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» та обласного центру з гідрометеорології.

За словами Марії Савки, при підвищених температурних режимах автодороги області потребують особливого захисту, зокрема обмеження руху по них великогабаритного транспорту. Саме проїзд вантажівок вагою понад 24 тонни спричиняє руйнування дорожнього полотна, а саме прорізання асфальту. Відбувається це при температурі понад 28 градусів за шкалою Цельсія.

Тому у спекотну погоду працівники патрульної поліції області, Служби автомобільних доріг області, Національної поліції, ДП «Івано-Франківськоблавтодор» ПАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» обмежуватимуть рух великогабаритного транспорту та перевірятимуть вагу вантажу.

Додамо, що на території області, зокрема на дорогах державного значення, діятимуть кілька пересувних комплексів габаритно-вагового контролю, на яких перевірятимуть вагові параметри вантажівок, та 36 місць для простою транспортних засобів.

«Переконана, що усіх заплановані заходи щодо обмеження руху великовагового транспорту при підвищених температурних режимах дадуть можливість зберегти у доброму стані дорожнє покриття, а отже - і кошти наших платників податків, які спрямовані на ремонт автошляхів», - наголосила Марія Савка.

Як повідомили у обласному центрі з гідрометеорології, до кінця тижня на території Івано-Франківщини утримаються високі температурні показники. Так, впродовж дня температура становитиме 24-28 градусів вище нуля, вночі – 14-19.