Домініканський костел у Богородчанах спільно використовуватимуть православні та римокатолики

У Богородчанах загострилось протистояння навколо Домініканського костелу. Про це повідомили у Богородчанській РДА.

Після передачі храму богородчанській громаді новоствореної Православної церкви України свої права заявили представники римокатолицької громади.

«При прийнятті таких значимих рішень, необхідно враховувати всі історичні факти та дотримуватись норм чинного законодавства. За моєю ініціативою та ініціативою голови районної ради Михайла Головчука 12.06.2019 року відбулася зустріч з отцем Феогностом та отцем –деканом римокатолицької громади Казимиром, вході якої було досягнуто попередніх домовленостей щодо можливості спільного використання Домініканського костелу для проведення богослужінь в православному та латинському обряді», - повідомив голова Богородчанської РДА Франко Єжак.
«Як посадовець, громадянин, виступаю категорично проти маніпуляцій суспільною думкою, посягання на державне та комунальне майно, проявів чи закликів до релігійної нетерпимості. Лише будучи єдиними, вміючи слухати і довіряти один одному, з Божою допомогою ми завжди зможемо знайти правильний вихід із будь-якої ситуації», - зазначив Ф.Єжак.