На Івано-Франківщині зменшилась кількість податкових перевірок

Як інформують в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, за січень-травень 2019 року аудитори фіскальної служби регіону провели 309 документальних перевірок, з яких – 58 планових, 137 позапланових та 114 фактичних.

«Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість планових контрольно-перевірочних заходів зменшилась на 27 відсотків, позапланових – на 12 відсотків, а фактичних – на 16 відсотків. За результатами перевірок з початку року донараховано податкових зобов'язань 95,5 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Податківці зазначають, що головним принципом контрольно - перевірочної роботи фіскальних органів є вибірковість контролю на основі оцінки та опрацювання ризиків в діяльності платника, що цілком відповідає міжнародній практиці та дає змогу значно зменшити тиск на сумлінних платників. Планові контрольно-перевірочні заходи спрямовуються виключно на тих платників, які свідомо не сплачують або сплачують не в повному обсязі платежі до бюджету.

Крім цього, щороку контролюючим органом складається План-графік документальних планових перевірок платників податків, який розміщується на сайті Державної фіскальної служби України.

Як наслідок, контрольно-перевірочна діяльність прогнозована, а у суб’єктів господарювання є змога завчасно підготуватись до майбутньої перевірки.