Кабмін передав Калуську ТЕЦ у комунальну власність

Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про передачу цілісного майнового комплексу ДП «Калуська теплоелектроцентраль-нова» у власність територіальної громади м.Калуша. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав енергетичний експерт Андрій Герус.

За словами Геруса, рішення було прийняте на непрозорому засіданні уряду вже після того як Володимир Гройсман написав заяву про відставку.

«Калуська ТЕЦ - це досить великий об’єкт електроенергетики і фактично єдиний об’єкт генераціі та єдиний покупець вугілля у Бурштинському острові/на Західній Україні, який не належить компанії ДТЕК (принаймні поки що). Економічна доцільність такої безкоштовної передачі є дуже сумнівною. І цілком імовірно, що наступним кроком буде передача цього об’єкту у приватні руки за безкоштовно (псевдо-концесія або інша схема). Я думаю, після оголошеної заяви про відставку «виносити» державну власність, та ще й таким таємним непрозорим способом, є не дуже хорошою практикою, зокрема з точки зору довіри суспільства до таких рішень», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на офіційному порталі Кабміну це розпорядження не оприлюднене.