138 прикарпатців загинули під час проведення ООС

У рамках відзначення Дня Героїв прикарпатським учасників Операції об’єднаних сил та волонтерів, які підтримували бійців під час проведення бойових дій на Сході України, відзначили почесними нагородами та відзнаками. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Вручили грамоти та подяки заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк та головний спеціаліст Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції Володимир Веркалець.

«Сьогодні ми усвідомлюємо, що наші герої є завжди поруч з нами, - наголосив Ігор Пасічняк. – І це не лише ті бійці, які зі зброєю в руках боронять східні рубежі нашої держави, це також – звичайні люди, які за покликом серця відгукнулися на заклик про допомогу і своїми милосердними вчинками та гуманітарною допомогою підтримували і продовжують підтримувати учасників бойових дій, та тих, хто опинився у скруті через російську агресію».

Зазначимо, що присутнім вручили відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» і спільні відзнаки облдержадміністрації та обласної ради «За бойову звитягу».

Додамо, що 138 бійців Івано-Франківщини упродовж проведення ООС загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.