У річках Вороні, Свіржі та Дністрі піднімаються рівні води

Протягом минулої доби внаслідок продовження випадання невеликих, помірних, сильних та подекуди дуже сильних дощів (с.Мислівка 43 мм), продовжувався ріст рівнів води на р.Дністер у ділянці Нижнів 110 см, на річках басейну Дністра 5 – 110 см за добу. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«На річках басейну Прута, за рахунок припинення опадів, спостерігались спади рівнів води з добовою інтенсивністю 7 – 14 см. На р.Ворона у ділянці Тисмениця та на р.Свірж у ділянці Букачівці протягом минулої доби тривав ріст рівнів води, в результаті чого рівні перевищують початкову небезпечну відмітку на 14 та 37 см відповідно», - йдеться у повідомленні.

Станом на 04 год. 23.05.2019 рівень води в р. Ворона – Тисмениця становить 494 см, за останні чотири години підйому не спостерігається, перевищує початкову небезпечну відмітку на 44 см; на р. Свірж – смт. Букачівці рівень води становить 464 см, за останні чотири години підйом склав 1 см, перевищує початкову небезпечну відмітку на 64 см.

«У зв’язку з короткочасними дощами, 22 – 23 травня на рiчках області можливі локальні підйоми рівнів води на 0,2 - 1 м (на р.Ворона та р.Свірж продовження підйому на 0,1 – 0,6 м) над рiвнями 22 травня станом на 08 год. Мiсцями початковий вихiд води на заплаву, часткове пiдтоплення с/г угiдь, перевищення вiдмiток затоплення прирiчкових населених пунктiв, госпоб`єктiв у Рогатинському i Тисменицькому районах», - йдеться у повідомленні.

22 - 24 травня на Днiстрi в дiлянцi Галич – Залiщики очiкується пiдйом рiвнiв води на 1 - 1,5 м над рiвнями 22 травня станом на 08 год. Мiсцями затоплення заплав, часткове пiдтоплення с/г угiдь.