На Івано-Франківщині посадовці ДСНС оглянули підтоплені райони з гелікоптера

22 травня відбувся обліт території Івано-Франківської області мобільною оперативною групою ДСНС України, яка прибула на Прикарпаття під керівництвом т.в.о. директора департаменту реагування на НС Василя Сніцира. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Два таких вертольоти рятувальники отримали наприкінці минулого року в рамках Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України, яку планують укомплектувати 55 гвинтокрилами до 2021 року.

«На борту гелікоптера були т.в.о. начальника Управління ДСНС в області Ігор Оксентюк, а також т. в. о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Олег Йосипів. Особливу увагу звернули на райони, у яких ситуація є найбільш небезпечною і де потрібно якнайшвидше надати допомогу постраждалим, провести евакуацію, забезпечити безпеку дорожнього руху, здійснити охорону населених пунктів, жителі яких покинули будинки через стихію», - йдеться у повідомленні.

Практично у кожному районі у ліквідації наслідків лиха бере участь велика кількість правоохоронців. Поліція Прикарпаття перейшла на посилений варіант несення служби та допомагає рятувальникам цілодобово.