Негода завдала збитків у Войнилові, Болехові, Верхні та Новиці

На фото: м.Болехів

20 травня орієнтовно з 16:00 на території Івано-Франківської області розпочалися інтенсивні опади у вигляді грозових, зливових дощів та граду. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

За інформацією голови Войнилівської селищної ради об’єднаної територіальної громади станом на 08:00 21 травня 2019 року внаслідок проливних дощів на території Войнилівської об’єднаної територіальної громади завдано таких збитків:

- частково зруйновано об’їзний шляхопровід (міст) на автомобільній дорозі сполученням Войнилів – Дубовиця через р. Болохівка;

- частково зруйновано дорожнє полотно дороги загального користування місцевого значення сполученням Слобідка – Войнилів через Перевозець на відрізку дороги Перевозець та Павликівка;

- розмито дороги в с. Довпотів, с. Дубовиця, комунальні дороги в усіх населених пунктах Войнилівської об’єднаної територіальної громади;

- підтоплено житлові будинки, господарські будівлі та споруди, присадибні земельні ділянки у смт. Войнилів, с. Довпотів, с. Кудлатівка, с. Павликівка, с. Перевозець, с. Середня, с. Слобідка;

- розлито місцеві потічки; - замулено водовідвідні канави; За інформацією начальника відділу НС Болехівської міської ради 20.05.2019 р. внаслідок сильних дощів підтоплено 100 господарств.

За інформацією голови Верхнянської селищної ради об’єднаної територіальної громади 20.05.2019 р. внаслідок проливного дощу:

- частково зруйновано автомобільний міст при в`їзді в с. Станькова;

- частково зруйновано дорожнє полотно доріг загального користування місцевого значення с. Завадка, с. Верхня, с. Збора, с. Негівці, с. Станькова;

- підтоплено будівлю котельні та підвальні приміщення Верхнянського ліцею, внутрішні туалети Негівської гімназії;

- частково пошкоджено крівлю Народного дому с. Верхня та затоплено підвальні приміщення;

- частково пошкоджено крівлю адмін. приміщення в с. Верхня;

- розмито комунальні дороги в усіх НП ОТГ;

- розлито місцеві потічки, замулено водовідвідні канали, підтоплено земельні ділянки в НП ОТГ.

За інформацією голови Новицької селищної ради об’єднаної територіальної громади 20.05.2019 р. внаслідок проливного дощу:

- підтоплено 90% с/г угідь в НП ОТГ;

- частково пошкоджені та зруйновані комунальні дороги в селах Бережниця, Ст. Угринів, Сер. Угринів, Підмихайля, Добровляни, частина Новиці, Зелений Яр, дорога Калуш-Осмолода.

За інформацією начальника відділу НС в Рогатинському районі в результаті дощового паводку в селі Вишнів підтоплено 26 домогосподарства ( в т.ч. 4 житлових будинки) та відселено 3 дітей.

В селі Княгиничі підтоплено 3 домогосподарства і 1 літня кухня, в селі Загір’я 4 домогосподарства і 1 літня кухня. В селі Восресинці підтоплено 3 домогосподарства. Також підтоплено території загальноосвітніх шкіл в селах Конюшки та Малинівка.