На Івано-Франківщині проведуть масштабну реконструкцію електромереж

Фото ілюстративне

ДП «НЕК «Укренерго» повідомляє про початок громадського обговорення щодо будівництва об'єкту «Нове будівництво ПЛ 330 кВ «Західноукраїнська - Богородчани» з реконструкцією ПС 330 кВ «Богородчани» та ПС 750 кВ «Західноукраїнська» на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Нове будівництво ПЛ 330 кВ Західноукраїнська - Богородчани з реконструкцією ПС 330 кВ «Богородчани» та ПС 750 кВ «Західноукраїнська» на території Львівської та Івано-Франківської області включає:

- будівництво нової ПЛ 330 кВ від ПС 750 кВ «Західноукраїнська» до існуючої опори № 18:

- реконструкція (відновлення) існуючої ділянки ПЛ 330 кВ від опори № 18 до ПС 330 кВ «Богородчани»;

- будівництво будівлі бази Івано-Франківських МЕМ на ПС 330 кВ «Івано- Франківськ»;

Читайте також: На Прикарпатті модернізують стратегічну лінію електропередачі

- реконструкція відкритої розподільчої споруди (ВРС) 330 кВ на ПС 750 кВ «Західноукраїнська»;

- реконструкція відкритої розподільчої споруди (ВРС) 330 кВ та будівництво під'їзної автодороги на ПС 330 кВ «Богородчани»; довжина дороги орієнтовно 0,6 км;

- організація лінійно-експлуатаційного зв’язку по ПЛ 330 кВ ЗУ-Богородчани.

I черга - Нове будівництво ПЛ 330 кВ Західноукраїнська - Богородчани:

- будівництво нової ділянки ПЛ 330 кВ Західноукраїнська - Богородчани від ПС 750 кВ «Західноукраїнська» до існуючої опори №18 в районі Бурштинської ТЕС довжиною 43,2 км;

- реконструкція існуючої ділянки ПЛ 330 кВ Західноукраїнська - Богородчани від опори №18 до ПС 330 кВ «Богородчани» довжиною 60.5 км.

II черга - Реконструкція ПС 750 кВ «Західноукраїнська»:

- реконструкція поля №4 ВРУ 330 кВ зі збереженням схеми “полуторна” встановленням одного нового елегазового вимикача (В-40);

- встановлення трьох нових трансформаторів струму 330 кВ та шести шинних і трьох лінійних трансформаторів напруги 330 кВ;

- встановленням дев’яти роз’єднувачів 330 кВ горизонтально-поворотного типу;

- заміна існуючих розрядників 330 кВ на ОПН;

- встановлення додаткових шинних onoр 330 кВ для забезпечення проїзду обслуговуючого транспорту;

- заміна існуючих ящиків затискачів, шаф обладнання, реле повторювачів, обігріву, клемних збірок на ВРУ ЗЗОкВ.

ІІІ черга - Реконструкція ПС 330 кВ «Богородчани»:

- реконструкція ВРУ 330 кВ зі збереженням існуючої схеми ВРУ 330 кВ “чотирикутник” та заміною пристроїв релейного захисту.

ІV черга - Реконструкція ПЛ 330 кВ Богородчани - Івано-Франківськ:

- реконструкція існуючої ПЛ 330 кВ Богородчани - Івано-Франківськ довжиною 26,4 км.

Розрахунки розміру втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва та розрахунки розміру збитків власників землі та землекористувачів, а також матеріали з вибору та погодження земельних ділянок під розміщення ПЛ 330 кВ додані до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Остаточні параметри планованої діяльності із зміни цільового земельних ділянок на землі енергетики для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій та для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів передачі електричної та теплової енергії будуть визначені документацією із землеустрою.

Тривалість громадського обговорення становить 25 робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб'єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обгрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Громадські слухання відбудуться 5 червня 2019 року 10 год. 00 хв. за адресою: 76014 м. Івано-Франківськ, вул. О. Бесараб, 9 (приміщення актового залу Івано-Франківського РЕЦ).

Зауваження і пропозиції можна подавати до Міністерства екології та природних ресурсів України,поштова адреса: 03035, м. Київ вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Відділ Оцінки впливу на довкілля, телефон, (044) 206-31-15, електронна адреса: m.shimkus@menr.gov.ua, Шимкус Марина Олександрівна.