Надвірнянцям радять готуватись до підвищення рівня води у річках

21 травня під головуванням голови Надвірнянської районної ради Івана Гурмака в районній раді відбувся День Депутата. У зв’язку з стихійним лихом в районі, а саме затоплення населених пунктів внаслідок дощових опадів про ситуацію станом на ранок 21 травня проінформував начальник Надвірнянського районного відділу УДСНС України в області Андрій Мочерняк.

За його словами внаслідок повені найбільш постраждали такі населені пункти як Битків, Молодків, Гвізд та Пнів. За попередньою інформацією постраждало 1700 домогосподарств в районі, однак ця цифра може збільшуватися.

Андрій Мочерняк наголосив, що за даними синоптиків опади очікуються ще протягом двох днів. На даний час ситуація не є критичною, однак необхідно бути готовим до чергового підвищення рівня води в річках.

Голова Надвірнянської районної ради Іван Гурмак наголосив, що слід працювати на випередження, бути готовим до можливого чергового затоплення в населених пунктах, а також необхідно залучити всі гілки влади для допомоги у ліквідації наслідків стихійного лиха.

Мешканці найбільш постраждалих населених пунктів району Гвізд та Молодків запевняють, що навіть старожили в селах не пригадують повені з такими масштабами завданої шкоди.