На Калущині у річку впав чоловік, який розчищав канаву

20 травня орієнтовно з 16.00 на території Івано-Франківської області розпочалися інтенсивні опади у вигляді грозових, зливових дощів та граду. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

У Калуському районі:

- м. Калуш підтоплено житловий масив Підгірки, Загіря, Хотінь та вул. Грушевського, Долинського, Євшана, Шептицького, Литвина, Молодіжна, Винниченка, Л.Українки. Б.Хмельницько. Надано допомогу по витягуванню з водної перешкоди маршрутного автобуса з пасажирами (14 чол.), евакуйовано 6-ть автомобілів в яких перебувало 10 осіб, врятовано 2 особи та надано допомогу 10-ти особам (перевезено з підтоплених житлових будинків в безпечне місце). Проводилось відкачування води з цеху подачі палива Калуської ТЕЦ;

- о 20.50 год. спостерігається підтоплення об’єктів ТОВ “Карпатнафтохім”;

- м. Калуш створений оперативний штаб з ліквідації події. До складу штабу включені органи місцевої влади, спеціалізовані служби ЦЗ та працівники Калуського МРВ. О 19.30 20.05.2019 відбулося засідання міської комісії ТЕБ та НС. Керівником з ліквідації надзвичайної події призначено першого заступника голови Калуської МР. До місця надзвичайної події залучено спеціалізовані служби цивільного захисту міста. ДП Калушавтодор та КП Водотеплосервіс за допомогою інженерної техніки проводили роботи по прочищенню водостічної системи міста (залучено 22 чол. та 4 од. техніки). Працівниками Калуського відділу ГУ НП в області проведені заходи по дворовому обходу підтоплених будівель (залучено 6 чол. та 3 од. техніки). Калуським РЕМ проведені заходи по відновленню електропостачання на водозаборі КП Водотеплосервіс (залучено 4 чол. та 2 од. техніки). Додатково злучено до чергування два автобуси з метою проведення (у разі потреби) евакуаційних заходів. Залучено ПНС-110 ДПРЧ-6 м.Калуш для відкачування води з цеху паливоподачі Калуської ТЕЦ з метою недопущення аварійних ситуацій.

О 19.45 20.05.2019 житель м. Калуш з сином здійснювали розчищення стічної канави від подвір’я до річки Млинівка, підсковзнувся, впав у річку та зник. Для пошуку зниклого до місця події направлено водолазне відділення АРЗ СП (1 од., техніки, 2 плавзасоби та 5 чол.). Станом на 0.00 21.05.2019 водолазами обстежено річку Млинівка, але зниклу особу не знайдено.

Всього від У ДСНС в області залучено 41 чол., 6 од. техніки, 2 плавзасоби. Додатково на території ТОВ Карпатнафтохім пожежно-рятувальним підрозділом ДПРЧ-24 (3 АЦ та 12 чол.особового складу) проводиться відкачування води з метою недопущення аварійних ситуацій.

Вранці 21.05.2019 заплановано створити 10 комісійних груп для по дворового обстеження підтоплених територій з метою визначення збитків та наслідків надзвичайної події.