В Івано-Франківську тривають дні боротьби з меланомою

З 8 по 24 травня 2019 року пройдуть дні боротьби з меланомою та іншими раками шкіри. Мешканці міста матимуть змогу пройти безкоштовне обстеження у спеціалістів. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

8 травня у міській раді відбулася прес-конференція з нагоди відзначення Днів боротьби з меланомою за участі секретаря міської ради Оксани Савчук, начальника Управління охорони здоров'я Марії Бойко, заступника директора Департаменту освіти Ольги Куцої та керівника косметологічної клініки "Брасс. Здорова шкіра" Станіслава Онищука.

«Меланома - одне з найпоширеніших онкозахворювань, що зустрічається у людей різного віку. Може розвинутися зі звичайної родимки чи утворитися самостійно у вигляді чорної точки, яка швидко росте в розмірах. У жінок меланома розвивається з більшою частотою, ніж у чоловіків. Меланому називають "королевою онкології", оскільки вона є однією з найбільш агресивних форм раку. Жоден з інших видів раку не характеризується такими швидкими темпами розвитку. Всього за 6 місяців від появи меланоми людина може втратити життя. Саме тому запорукою здоров'я шкіри є щорічні профілактичні огляди, в тому числі й шкіри, адже при своєчасному виявленні хвороби лікування дає можливість хірургічним методом позбутися хвороби», - йдеться у повідомленні.

Уже третій рік поспіль Управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради разом із клінікою "Брасс. Здорова шкіра" організовують у місті профілактичні огляди мешканців щодо меланоми та інших захворювань шкіри. Діагностику проводять фахівці за допомогою спеціального оптичного пристрою - дерматоскопа. Для обстеження франківців на Вічевому майдані та вулиці Незалежності будуть встановлені спеціальні намети.

Коли і де мешканці міста можуть пройти діагностику?

09 - 11.05.2019 - діагностика новоутворів шкіри в мешканців міста на Вічевому майдані та на вулиці Незалежності

13.05.2019 - діагностика новоутворів шкіри у пацієнтів Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру

14 - 21.05.2019 - діагностика новоутворів шкіри в учнів загальноосвітніх шкіл, огляд дерматолога для виявлення шкірних хворіб

22 - 24.05.2019 - діагностика новоутворів шкіри студентів і працівників ВНЗ Івано-Франківська, консультація дерматовенеролога щодо дерматологічних і венеричних захворювань.