На Івано-Франківщині прогнозують підтоплення прирічкових територій на берегах Дністра та річки Ворони

8 травня на р. Дністер (с. Нижнів) можливе досягнення відміток початкового затоплення прирічкових будівель та господарських об'єктів Тлумацького району. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

«9–10 травня на окремих річках басейну Дністра очікується продовження підйому рівнів води на 0.3–1.0м. над поточними, місцями можливий початковий вихід води на заплаву: на р. Ворона (м. Тисмениця) на 0.1–0.5м, подальше затоплення заплави, с/г угідь, зберігається перевищення відмітки підтоплення прирічкових будівель, господарських об'єктів. Вночі та вранці 9 травня по області та місту очікуються сильні заморозки в повітрі 0-5º», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Івано-Франківщині піднявся рівень води у річці Вороні

«Проходження максимального рівня води дощового паводку на р. Дністер у створі Нижнів очікується вдень 8 травня висотою 600 - 650 см (рівень води на 08.00 8 травня дорівнює 590 см). На р. Дністер біля с. Нижнів можливе досягнення вiдмiток початкового затоплення прирічкових будівель, госпоб'єктiв в Тлумацькому районі. 9 – 10 травня очікується продовження підйому рівнів води на окремих річках басейну Днiстра на 0,3 - 1 м над рівнями 8 травня станом на 08.00, місцями можливий початковий вихід води на заплаву. На р. Ворона біля м. Тисмениця очікується підйом на 0,1 - 0,5 м. Подальше затоплення заплави, с/г угідь. При цьому зберігається перевищення вiдмiтки затоплення прирічкових будівель, госпоб'єктiв», - йдеться у повідомленні.