Франківцям показали «Сплячу красуню» Раду Поклітару

В рамках четвертого фестивалю мистецтв «Карпатський простір» у франківському драмтеатрі показали сучасну версію легендарного балету Петра Чайковського «Спляча красуня» в інтерпретації Раду Поклітару та «Kyiv Modern Ballet».

Перед виставою співзасновник фестивалю «Карпатський простір», народний артист України Богдан Струтинський, зауважив, що глядачі мають можливість побачити фантастичний проект - «Сплячу красуню» в реалізації надзвичайно потужного, цікавого і неординарного художника, який змінює сприйняття хореографії в світі, як такої, що зупинилася, бо його хореографія завжди змінюється.

Після цих слів на сцену вийшов заслужений діяч мистецтв Раду Поклітару. Його зустріли гучними оплесками.

«Безмежно вдячний, що є така можливість виступати на фестивалі. Шокований його масштабом та багатогранністю, в хорошому розумінні цього слова. Вам круто пощастило, в Києві такого фестивалю нема, - зауважив Раду Поклітару. - «Спляча красуня» - це наша найновіша велика прем'єра, їй ще немає року. Музика - Петра Чайковського. Ті, хто пам'ятає сюжет класичного балету, забудьте».

В залі - аншлаг. На сцені - справжня феєрія казки, містики, сучасної хореографії та майстерних, відточених до ідеалу, рухів танцівників. Серед глядачів було чимало дітей, котрі займаються танцями, тож впевнена, що після побаченого вони не захочуть залишити це мистецтво.