Євген Нищук офіційно відкрив фестиваль «Карпатський простір»

Міністр культури Євген Нищук офіційно відкрив четвертий фестиваль «Карпатський простір».

Спочатку з головної сцени, яку розмістили на площі Івана Франка заграли трембіти. А далі з вітальними словами виступили міністр культури України Євген Нищук, перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка, автор ідеї фестивалю, співголова оргкомітету, народний артист України Богдан Струтинський, голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків, дипломати з понад 20-ти країн світу та інші.

«Вже вчетверте міжнародний фестиваль мистецтв "Карпатський простір" крокує Україною, - наголосив Богдан Струтинський. - Це одна з найпотужніших історій, яку проживає сьогодні сучасна Україна. Я щасливий з того, що сьогодні ми маємо рекордну кількість країн-учасниць фестивалю. Тому що «Карпатський простір» - це фестиваль великих можливостей, фестиваль, який об'єднує людей за різними смаками, за різними проявами мистецтва, яке існує в світі».

Міністр культури України Євген Нищук зауважив, що не може погодитися з тим, що йому надали слово, як гостю, адже Івано-Франківськ, то його рідне місто, бо він тут народився.

«Дуже гордий, що впродовж цих декількох років після Революції Гідності зміг долучитися, щоб допомогти тим ініціативам митців, режисерів, креативних людей, які хочуть зробити привабливішим місто, а його атмосферу - доброзичливішою», - сказав Є.Нищук.

Після виступів почесних гостей розпочався концерт.

Хедлайнером першого фестивального дня буде виступ відомого гурту «The HARDKISS». Початок о 21.00.