В Івано-Франківську презентували християнський мурал «Шнурки любові»

25 квітня в Івано-Франківську між будинками №1 та 9 на вул. Лепкого презентували перший християнський мурал, що носить «Шнурки любові». Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Автор ідеї цього муралу – художниця Олена Смага, яка раніше створила ікону з аналогічною назвою.

За її словами, зміст у тому, що наша любов йде до Бога через своєрідні нитки, навіть шнурки. І навіть в Святому Письмі є слова: «Я тебе буду тягнути шнурками любові».

Твір Олени на одному з міських фасадів втілювали: співорганізаторів фестивалю Ярема Стецик, Віталій Новий, Віталій Пернеровський, Валерій Твердохліб.

«Загалом, я підтримує ідею християнських муралів й те, що сакральне мистецтво трактується з сучасної точки зору. Важливо, аби митець міг достукатися до громади. Але це справа мистецтва, а наша – підтримати організаційно і фінансово, зокрема й фестиваль «Вгору серця». І добре, що на цьому відкритті є священики, які теж підтримали цю ініціативу», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Директор КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар зазначив, що процес створення муралів супроводжували семінаристи.

Нагадаємо, що з нагоди Великодня на території Палацу відкрили виставку іконопису «Час сакрального мистецтва».