Львівські медики обурені призначенням акушерки з Івано-Франківська

22 квітня працівників Львівського обласного клінічного перинатального центру (ЛОКПЦ) безапеляційно поставили перед фактом зміни існуючого керівництва ЛОКПЦ, а також необгрунтовано і в ультимативному порядку призначили в.о. директора ЛОКПЦ поза конкурсним процесом. Про це йдеться у зверненні трудового колективу ЛОКПЦ, яке опублікували на сторінці медзакладу у Фейсбуці.

«Незважаючи на досконалі показники роботи, нехтуючи вищенаведеним і думкою колективу, Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради 22 квітня 2019 року видано наказ №44-3 яким, на підставі особистої заяви, призначено нового в.о. директора ЛОКПЦ поза конкурсним процесом. Таке невиправдане призначення “зверху” провокує збурення, напруженість та дестабілізацію в установі. Це беззаперечно відіб'ється на якості надання медичної допомоги, створюватиме незручності і невиправдану небезпеку у наданні медичної допомоги, ризики життю та здоров'ю жінкам і дітям. Дане ультимативне призначення поза конкурсом слід розцінювати як тиск на колектив ЛОКПЦ та є вкрай тривожним дзвінком, який свідчить про те, що особисті інтереси та домовленості окремих осіб переважають над здоров'ям жінок та дітей Львівщини», - йдеться у повідомленні.
«Ми вимагаємо від керівництва області скасувати дане ультимативне кадрове рішення, яке спричинить дестабілізацію роботи ЛОКПЦ, а також звертаємось до департаменту ОЗ ЛОДА із вимогою публічно пояснити клопотання департаменту від 22.04.2019 №01-12-04/41/01/04 на яке посилається Управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Дані дії, як видається, мають на меті не покращення здоров’я жінок та дітей Львівщини, а спрямовані суто на користь особистих інтересів окремих високопосадовців», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що йдеться про Олександру Бойчук - акушера-гінеколога з Івано-Франківська. До призначення вона працювала в приватній лікарні «Сімедгруп» в Івано-Франківську, а також в Івано-Франківському національному медичному університеті.

Крім того, у 2017 році Олександра Бойчук потрапила в скандал, адже батьки звинуватили її у смерті ненародженої дитини. Лікарі назвали це нещасним випадком. За цим фактом було проведено розслідування.

У 2015 році Бойчук балотувалась до Івано-Франківської міськради від Української Галицької Партії, а у 2010 році – до Івано-Франківської міськради від всеукраїнської партії Народної довіри.