В Івано-Франківську відбудеться фестиваль живої скульптури

3 травня з нагоди Дня міста в Івано-Франківську відбудеться Перший міжнародний фестиваль живої скульптури. У самому середмісті оживуть статуї з Польщі, Іспанії, Німеччини, Болгарії, Нідерландів, Білорусі та України. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

З 13:00 до 17:00 год. на франківській стометрівці та вулиці Лесі Українки усі охочі зможуть прогулятись Європою – від Барселони до Амстердаму. Унікальну атмосферу фестивалю зададуть 35 учасників, які розмістяться на 23 локаціях.

«До Дня міста готуємо чимало цікавих подій і ця буде однією з таких. Фестиваль не залишить нікого байдужим, адже в одному місці буде зібрано когорту унікальних персонажів, яких ми звикли бачити на вулицях різних європейських міст. Цього року вирішили ризикнути і започаткувати такий захід, що, сподіваємось, стане традиційним», – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Учасники та координатори фестивалю “Mim-theatre “If…” Артур Гулько та Андрій Кирильчук наголошують, що самі закохані у цей жанр мистецтва і прагнуть створити неймовірні емоції на вулицях нашого міста. «Ми багато подорожуємо та маємо честь представляти Україну на міжнародних фестивалях та конкурсах, де не один раз вдавалось нам відчувати приємний смак перемог. Для нас вулиця – це не маршрут з пункту А в пункт В. Для нас вулиця, це можливість яскравої історії та людської взаємодії сповненої поваги та любові. Тому з нетерпінням чекаємо на цю фестивальну зустріч», – закликали учасники.