У Богородчанах відкрили інклюзивно-ресурсний центр

У Богородчанах відбулося урочисте відкриття «Інклюзивно-ресурсного центру» Богородчанської районної ради, який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2-18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. Про це повідомили у Богородчанській РДА.

В.о. директора «Інклюзивно-ресурсного центру» Олександра Фесюк висловила слова вдячності державі за можливість допомагати особливим дітям та районній владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості.

«Цей центр оснащений відповідними засобами, зокрема предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Сподіваємося, що належну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади», – сказала Олександра Фесюк.

Центр створений за сприяння голови райдержадміністрації Франка Єжака та голови районної ради Михайла Головчука.

Після символічного перерізання стрічки разом із дітками керівництво району оглянуло приміщення, зокрема, групи для занять. Отець Іван Мачкодера освятив приміщення.

Довідково

У ІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчитель дефектолог, вчитель логопед, та вчитель реабілітолог, котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. Основними завданнями ІРЦ залишаються комплексна оцінка дітей з особливими освітніми потребами, розробка рекомендацій щодо програми навчання та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими потребами.

Центр працює у приміщенні Богородчанського міжшкільного навчального виробничого комбінату.