На Верховинщині проведуть екологічну акцію «Zero Waste Толока»

Відбулася нарада з питання проведення в селищі Верховина 4 травня екологічного заходу «Zero Waste Толока». Про це повідомили у Верховинській РДА.

«Екологічна акція проводиться відповідно до підписаного меморандуму по співпрацю між ГО «Україна без сміття», Верховинською районною радою, Верховинською райдержадміністрацією та Верховинською селищною радою. Вона полягає в організації масового прибирання сміття, що накопичується у лісах, на берегах річок, в ярах чи спалюється на території селища Верховина. Екологічній тематиці будуть присвячені лекції, майстер-класи та концертна частина заходу, які відбудуться на Співочому полі. Проведення даного заходу сприятиме розвитку громадської активності та інтересу до теми сортування сміття. Також буде організовано ярмарок сувенірною продукцією», - йдеться у повідомленні.

Планується також залучити до акції працівників лісової охорони Національного природного парку «Верховинський». Для учасників толоки придбають 500 пар робочих рукавиць, визначать 10 пунктів локацій прибирання та сортування сміття, організують його вивезення на майданчик комунгоспу.