На Тисмениччині відкрили сучасну амбулаторію

18 квітня у Старих Кривотулах Тисменицького району відкрили амбулаторію монопрактики сімейної медицини. Про це повідомили в Тисменицькій РДА.

«Тут обслуговуватимуться 4300 мешканців сіл Старі Кривотули, Красилівка, Нові Кривотули, Терновиця. Цей медичний заклад став першим в області, який збудований в рамках реалізації програми «Доступна медицина», зініційованої Президентом України Петром Порошенком», - йдеться у повідомленні.

Урочиста подія відкриття та освячення новозбудованої сучасної амбулаторії відбулася за участі громади села, духовенства та поважних гостей. До Старих Кривотул приїхав народний депутат України Михайло Довбенко, заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров´я та соціальної політики Манолій Піцуряк, голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, керівництво райдержадміністрації, очільники медичних закладів району, голови ОТГ, міський, селищні, сільські голови.

Михайло Довбенко вручив символічний ключ головному лікарю амбулаторії Уляні Гавриляк, заступник Віталій Федорів – ключі від автомобіля для невідкладної допомоги.

Медзаклад будували із листопада 2018 року на умовах співфінансування: 10% коштів з місцевих бюджетів різного рівня, решта — з державного. Загалом зведення будівлі, комунікації, обладнання та благоустрій території обійшлися в 6 133 200 гривень, з яких 300 тисяч – районний бюджет, 313 тисяч – бюджет Старокривотульської сільської ради.

Сільський медичний заклад відповідає європейським стандартам. Вхід в амбулаторію обладнаний для людей з інвалідністю. Усередині встановлено сучасне обладнання для лікування та діагностики різних захворювань. Перших пацієнтів в сільській амбулаторії приймали вже сьогодні. Загалом тут можна отримати усі необхідні послуги. Працюватимуть лікар загальної практики, педіатр, лабораторія та три медсестри.