У школах Івано-Франківська провели «уроки тверезості»

У школах Івано-Франківська впродовж лютого-березня 2019 року проведено уроки «Тверезе життя». Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Такі уроки відбулися в усіх школах міста відповідно до плану роботи Департаменту освіти та науки в рамках виконання "Програми протидії вживанню алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми та формування навичок здорового способу життя на 2017-2020 роки", затвердженої рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.03.2017 року №16-11.

«Місто Івано-Франківськ - перше місто Укараїни, де уроки тверезості проводять фахівці, які ведуть абсолютно тверезий спосіб життя. Під час зустрічей відомі діячі Прикарпаття, патрульні поліцейські, спортсмени розказували про свій шлях успіху завдяки тверезості», - йдеться у повідомленні.
«Важливо дати зрозуміти дітям, що вибір між вживанням алкоголю і тверезістю є їхнім вибором і зробити його вони мають відповідально», -зазначає ініціатор просвітницьких заходів, проректор з навчально-виховної роботи Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Олег Андрухів. «Перше, що дізнаються учні – це правду про алкоголь, як захоплення підступно переростає в залежності та шкоду алкоголю на організм. Наступна частина роботи команди полягає у спростуванні стереотипів, які є у молодих людей щодо алкоголю (напр., орган, який найбільше страждає від алкоголю – печінка, насправді – це мозок, наступний: алкоголь – зігріває, хоча насправді він заставляє швидше циркулювати кров і це тільки ілюзорне відчуття тепла, яке може закінчитися навіть пневмонією)».

Багато запитань учнів, які вони задавали під час зустрічей свідчать про зацікавлення дітей даною темою та важливістю даного питання. У процесі жвавих дискусій учні не лише отримували відповіді на складні питання, а й формували свою активну життєву позицію.