На Рожнятівщині вшанували командира УПА Василя Сидора «Шелеста»

14 квітня в урочищі Яла, що поблизу села Осмолода, відбулися заходи присвячені 70- річчю з дня останнього бою Крайового Провідника ОУН, полковника, командира УПА - Захід - Василя Сидора - Шелеста. Про це повідомили в Рожнятівській РДА.

Найперше присутні взяли участь у Літургії, яка відправлялася у церкві Покрови Пресвятої Богородиці у Підлютому. Відтак учасники заходу вирушили в урочище Яла на місце загибелі крайового проводу ОУН на чолі з полковником Шелестом. Місцевий священик відправив поминальну панахиду за полеглими героями. Колектив Братства ОУН-УПА виконав повстанські пісні.

Участь у заходах взяли представники влади, багато гостей з Львівщини, Калуша, Надвірної, Тисменниці, Брошнева, Перегінська і околиць Рожнятівщини.

«Ще з юних років полковник Шелест виховувався на ідеї самостійності Української Держави, був членом Пласту, на 25-му році життя він ввійшов до проводу ОУН на Північно-Західних Українських землях. Розбудовував структуру ОУН на Волині, Поліссі та Холмщині. Він як справжній бойовий командир дотримався першого пункту Декалогу українського націоналіста: «Здобудеш Українську Державу або загинеш в боротьбі за неї». Як говорив Роман Шухевич: «Мужнього – не зламати, чесного – не купити, мудрого – не одурити», - йдеться у повідомленні.