Володимир Омелян вірить у реалізацію в Україні проекту «Hyperloop»

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відвідав Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу й зустрівся з його студентами.

Володимир Омелян поділився своїми міркуваннями стосовно перспектив української версії сенсаційного проекту Ілона Маска «Hyperloop» і пояснив, чому вважає ідею цілком реалістичною.

«Йдеться про новий вид транспорту, що являє собою трубу, в якій атмосферний тиск близький до вакууму, й де зі швидкістю 1200 км на годину рухається капсула або з пасажирами, або з вантажем. Зараз проект «Hyperloop» не є державним. Це ініціатива приватних компаній, наукових інститутів, які намагатимуться створити якісний продукт. Але коли це вдасться, Україна вмить перескочить до числа найбільш технологічно розвинутий націй», - зазначив Володимир Омелян.
«У нас - компанія «Інтерпайп», один зі світових лідерів у виробництві труб; ВО «Південмаш» і КБ «Південне» - світові лідери в космічних технологіях (а капсула, що рухається зі швидкістю 1200 км за годину у вакуумі, - це космічні технології й матеріали, які використовуються в космосі). Ми залучили Каховський завод електрозварювального устаткування, який ділить 50% на 50% світовий ринок електрозварювальних апаратів ще з однією відомою компанією (тобто їх є тільки дві). І ще 5 - 7 компаній, які ми теж залучили до проекту. Наприклад, «Firefly», де виробляють на найбільшому в Європі 3D принтері двигуни для американських ракет і експортують їх в США. Вони всі учасники проекту. Ми не знаємо коли, але точно це зробимо. Більше того: вже маємо підтримку Єврокомісії - нам готові надати кошти на наукові дослідження. Запрошую й ваших студентів до цього проекту», - сказав Міністр.