Перша ліга. «Прикарпаття» перемогло «Гірник-Спорт»

Івано-Франківське «Прикарпаття» здобуло першу перемогу у весняній частині чемпіонату України серед команд Першої ліги. Про це повідомили на офіційному сайті ФК «Прикарпаття».

Чемпіонат України. Перша ліга. 22 тур

«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) - 1:0 (0:0)

Гол: Конкольняк (75, пен.)

Прикарпаття: Піцан, Бойко, Ковальчук (Бочкур, 89), Француз, Квасний, Борисевич, Оринчак (Януш, 90+4), Кузьмин, Боришкевич (Данищук, 72), Конкольняк (Лаврук, 90+6), Дитко (Цюцюра, 67).

Гірник-Спорт: Данкович, Пінчук (Кіча, 10), Головко (Кравчук, 20), Зуєвич (Лиховидько, 46), Зозуля, Шопін (Мироненко, 84), Лозовий (Батюшин, 77), Корольков, Сікорський, Гончар, Одарюк.

Попередження: Бойко (39), Оринчак (42), Ковальчук (88), Бочкур (90+2), Піцан (90+3) - Зуєвич (31), Корольков (34), Сікорський (46), Лозовий (73), Шопін (75).

Вилучення: Бойко (40, друге попередження).

13 квітня. 17:00. Івано-Франківськ, стадіон "Рух". 3000 глядачів. +12 С.

Арбітр: О.Кальонов (Львів). Асистенти арбітра: М.Юхименко (Луцьк), С.Дарійчук (Чернівецька обл.).

4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: О.Циганков (Тернопіль).

Обидві команди потребували очок, адже стартували навесні не найкращим чином. Але перед своїми вболівальниками команда Володимира Ковалюка з’явилася без лідера своїх атак Ігоря Худобяка та його колеги за амплуа Романа Барчука, які відбували дискваліфікацію. У першому таймі більш активними були саме гості.

У матчі за "шість очок" суперники розпочали гру без розвідки. Вже на стартовій хвилині класно пробив Боришкевич, але голкіпер гостей був на місці. Незважаючи на боротьбу за кожен м'яч, івано-франківці зуміли нав'язати свою гру, активно пресингуючи команду з Горішніх Плавнів. Щоправда, до справді небезпечних ударів справа не доходила.

А от на 30-й хвилині "Прикарпаттю" дуже пощастило, коли в ході однієї атаки після удару Одарюка і добиванню від Гончара м'яч двічі влучив у стійку воріт! А далі було вилучення у складі господарів. Правий захисник Тарас Бойко всього за дві хвилини "заробив" зовсім не обов'язкові "гірчичники", залишивши свою команду в меншості. Це видалення стало вже четвертим для івано-франківців у чотирьох матчах весняної частини. Ще через дві хвилини у штрафному майданчику "Гірника-Спорт" у боротьбі за м'яч на газоні опинився Оринчак. Проте арбітр вирішив, що це була симуляція з боку вінгера господарів, за що показав йому жовту картку.

У дебюті другого тайму Роман Кузьмин втратив хорошу нагоду, щоб відкрити рахунок і вивести "Прикарпаття" вперед. З лівого флангу він організував фактично вихід сам-на-сам, але м'яч пройшов в лічених сантиметрах від дальної штанги. Навіть у меншості підопічні Володимира Ковалюка діяли набагато гостріше. Тому призначення пенальті стало закономірним підсумком цього тиску. На 75-й хвилині після подачі зі штрафного Шопін у повітрі притримав за плече Цюцюру, і арбітр впевнено вказав на "точку". Ярослав Конкольняк з 11-метрового не залишив шансів воротареві, відправивши м'яч у "дев'ятку" - 1:0.

У середині 45-хвилинки дві поспіль штанги врятували ворота Прикарпаття. Спочатку Шопін закручував у дальню стійку, а на добиванні Гончар бив на техніку і влучив у ту ж штангу. Відзначаємо і швидку заміну від Мазяра, коли вже на 20-й хвилині замість Головка, якого щойно заявили, вийшов на поле Кравчук. Господарі майже нічим попереду не запам’яталися, але отримали чергове вилучення цієї весни.

Увесь другий тайм Гірник-Спорт намагався відкрити захист господарів. Але забило Прикарпаття. Після навісу зі штрафного Шопін підштовхнув у спину свіжого Цюцюру й арбітр вказав на «точку». Данкович вгадав напрямок удару, але Конкольняк пробив на силу 1:0.

Кінцівку матчу активніше провели підопічні Володимира Мазяра, які великими силами пішли вперед, намагаючись зрівняти рахунок. І навіть зуміли забити гол на 90-й хвилині, але за секунду до цього пролунав свисток, оскільки м'яч вийшов за межі поля. У меншості івано-франківці відстояли мінімальну перемогу, перервали свою невдалу весняну серію, здобувши важливі три очки.