На єврейському цвинтарі Калуша планують провести епіграфічну експедицію

Епіграфічна експедиція у Бережанах

15 квітня Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України разом із Українською асоціацією юдаїки і магістерською програмою з юдаїки в Києво-Могилянській академії відвідає місто Калуш із офіційним візитом. Про це повідомили в Калуській РДА.

«Метою відвідин є зустріч із калуським міським головою Ігорем Матвійчуком і представниками місцевої влади, а також єврейської громади. Зокрема, обговорюватиметься ініціатива Вааду України організувати влітку 2019 р. епіграфічну експедицію на єврейському цвинтарі Калуша», - йдеться у повідомленні.

Подібна експедиція літом 2018 року працювала у Бережанах. Основним завданням експедиції було документування написів, викарбуваних на мацевах – надгробних плитах.

У межах візиту відбудеться прес-конференція учасників делегації, а також лекція та презентація книги «Слово про свободу й відповідальність» відомого громадського діяча Йосифа Зісельса.

Лекція відбудеться о 15:30 у приміщенні Краєзнавчого музею Калущини за адресою: вул. Шевченка, 9. На лекцію запрошуються представники ЗМІ, працівники освіти та всі зацікавлені.

Заходи відбудуться за підтримки Калуської міської ради.