В Івано-Франківську обговорили питання надання в оренду водних об’єктів

В Івано-Франківську обговорили проблемні питання надання в оренду водних об’єктів. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

У ході обговорення зазначалося, що облдержадміністрація надає розпорядження стосовно оренди водних об’єктів, які знаходяться за межами населених пунктів. Тому було прийнято рішення про інформування управління Держрибагентства про видані розпорядження стосовно оренди саме таких водойм.

У своєму виступі керівник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк повідомив, що на сайті відомства є інформація стосовно виданих дозволів на спецводокористування, функціонує інформаційно-пошукова система водних об’єктів Івано-Франківської області. Він зазначив, що проводиться збір даних щодо водних об’єктів, які знаходяться на балансі об’єднаних територіальних громад.

Також порушувалися питання притягнення суб’єктів господарювання до відповідальності, які користуються водними об’єктами без належно укладених договорів оренди водойм.

Обговорено також проблемні питання під час передачі ставків в оренду, розмір орендної плати тощо.

Учасники «круглого столу» погодилися з тим, що необхідно спільними зусиллями посилювати контроль за належним використанням водних об’єктів краю для задоволення потреб громадян, що сприятиме покращенню продовольчого забезпечення населення та наповнення бюджету за рахунок орендної плати.

На зустрічі виступив керівник управління Держрибагентства в області Руслан Чорненький, який розповів про включення Івано-Франківського рибоохоронного патруля у процес надання водних об’єктів в оренду, участь у підготовці умов договорів оренди водних об’єктів.