«Ураган» виграв Кубок України з футзалу

Івано-Франківський «Ураган» виграв Кубок України з футзалу.

«Ураган» – «Продексім» – 4:1 (1:0)

Голи: Фаренюк (20), Когут (25), Абакшин (28), Федюк (37) – Роніньо (31)

Попередження: Кордоба (40)

«Ураган» (Івано-Франківськ): Володимир Кардаш – Андрій Федюк (к), Роман Кордоба, Артем Фаренюк, Юрій Когут – Микола Микитюк, Андрій Лисенко, Ярослав Лебідь, Руслан Шеремета, Микита Сторожук, Андрій Цілик, Даниіл Абакшин, Владислав Моспан, Роман Колток

«Продексім» (Херсон): Кирило Ципун (Юрій Савенко, 28) – Віталій Скорий (к), Роніньо, Євген Ланко, Михайло Волянюк – Микола Білоцерківець, Максим Бессалов, Клаудіньо, Михайло Зварич, Ігор Корсун, Олексій Фетько, Петро Шотурма, В’ячеслав Чуднов

У фінальній зустрічі команди не стали поводити себе надзвичайно обережно і з перших хвилин продемонстрували свою справжню атакувальну міць.

Старт зустрічі був за «мельниками». Спочатку Скорий перевірив на міцність стійку івано-франківських воріт, а потім міг забивати Клаудіньо, але на останньому рубежі чудово зіграв Кардаш.

Такий перебіг зустріч не сподобався Максиму Павленку і головний тренер господарів вирішив взяти тайм-аут. Хвилинна перерва подіяла, а ініціатива перейшла до франківців. Після удару Шеремети з передачі Абакшина стійка врятувала вже володіння Ципуна. Минуло кілька миттєвостей і каркас воріт гостей знову допоміг підопічним Хаві Родрігеса не ппопустити. На цей раз м'яч після дальнього удару Федюка влучив у поперечину.

Гра набрала активного темпу і тривала на обопільно гострих курсах. На 13-ій хвилині спочатку Микитюк потужно пробив зі штрафного, кіпер херсонців опинився на місці, м'яч швидко підібрав Зварич і після сольного проходу влучив у поперечину воріт Кардаша.

На останніх хвилинах першої половини зустрічі дві нагоди для взяття воріт мав Шотурма, але двічі на заваді Петру став воротар івано-франківців. Натомість, «дракони» своїм шансом скористалися наповну. Фаренюк втік віч-на-віч з Ципуном і за кілька секунд до свистка на перерву вивів господарів вперед.

Безумовно, пропущений гол значно допоміг господарям у психологічному плані і змушував гостей ризикувати. Втім, на 5-ій хвилині другого тайму м'яч знову опинився у сітці воріт Ципуна. Фаренюк прострілив уздовж воріт, а Когут ціною травми виграв боротьбу у Шотурми та проштовхнув м'яч у ворота суперників.

За 12 хвилин до завершення зустрічі Хаві Родрігес випустив Савенка в якості п'ятого польового. Втім, майже одразу «Продексім» за це поплатився. Необачністю «мельників» в атаці скористався Абакшин. Даниіл підхопив м'яч і відправив його у порожні ворота суперника зі своєї половини поля.

Відзначимо, що херсонці від своєї моделі гри не відійшли і продовжили застосовувати так звану «штучну більшість», щоправда, тепер роль воротаря виконував Клаудіньо. На 31-й хвилині це дало свої плоди. Шотурма у боротьбі з Федюком зумів відкотити м'яч на Роніньо, а грузинський бразилець до вчорашнього дублю додав ще й гол у фіналі, скоротивши відстань у рахунку до двох голів.

За дві хвилини на паркеті могло стати ще спекотніше. Волянюк зачепився за м'яч попереду і спробував сам вирішити епізод, пробивши здалеку. Однак, каркас вкотре врятував ворота івано-франківців.

Ще один шанс підопічні Хаві Родрігеса отримали після удару Білоцерківця, однак, спочатку поперечина стала на шляху м'яча у ворота господарів, а потім Абакшин після виходу віч-на-віч з Савенком поцілив у стійку.

Зрештою, фінальний результат зустрічі було підсумовано на 37-ій хвилині. Федюк скористався помилкою опонентів під час їхньої атаки і довів різницю у рахунку до трьох м'ячів. Відіграти бодай один з них херсонці не зуміли. Тож, у рамках домашнього Фіналу Чотирьох Кубок України здобуває НФК «Ураган».