ОПОРА: три дільниці на Прикарпатті отримали менше бюлетенів, ніж зареєстрована кількість виборців

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють, що, як мінімум, три дільниці в Івано-Франківській області отримали меншу кількість бюлетенів, ніж зареєстровано виборців на цих дільницях. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківського осередку ОПОРИ.

Так, ДВК №261010 у Коломиї отримала на 10 бюлетенів менше, ніж внесено виборців до списку виборців, ДВК №260365 у селі Берем'яни, Коломийський району – на 2 бюлетені менше, а дільниця №260298 у селі Дубовиця, Калуського району – на 3 бюлетені.

Координатор спостереження ОПОРИ за виборами у Івано-Франківській області Богдан Морикіт зауважує, що наразі це не є проблемою, але якщо на ці дільниці прийдуть усі зареєстровані виборці, бюлетенів може не вистачити.

У селі Іллінці, Снятинського району, на ДВК №260693 виборчі скриньки знаходяться не в полі зору членів виборчої комісії, що, за словами Богдана Морикіта, порушує ч. 3 ст. 74 Закону «Про вибори Президента України».

У селі Черемхів, Коломийського району при організації голосування за місцем перебування на дільниці №260350 виявили, що двоє виборців, які мали голосувати «на дому» у зв'язку з нездатністю самостійно пересуватись, померли, не доживши до дня голосування.