На Прикарпатті порядок на виборах забезпечать 3500 правоохоронців

Поліцейські і громадська організація ОПОРА провели прес-конференцію на тему «Прикарпаття напередодні виборів: тенденції виборчої кампанії та особливості дня голосування». Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Як зазначив начальник Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Володимир Голубош станом на ранок 29 березня зареєстровано 69 подій щодо передвиборчої агітації. З них складено 32 адміністративних протоколи, а по 27 з них внесено до журналу Єдиного обліку. З цих 69-ти подій заявниками стали: 20 – громадян, 16 – працівників поліції, 28 – представників ГМ «Опора», 3 – інші громадські організації, 2 – інші особи.

Читайте також: На Прикарпатті у списки включили більше мільйона виборців

Розглянуто судом 15 протоколів, накладено штраф по 10 протоколах, 5 закрито судом за п.1 ст.247 КУпАП. Також правоохоронцями розпочато два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 366 та за ч. 2 ст. 157 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Начальник поліції області повідомив, що з метою забезпечення виборів на території Івано-Франківської області для несення служби і забезпечення охорони публічного порядку на 7 окружних та 1034 ДВК буде залучено 3 тис 500 правоохоронців. Усім поліцейським вручено пам’ятку щодо правильних дій під час виборів Президента та проведено детальні інструктажі. Крім того, на одну добу в області буде залучено 118 працівників поліції та 20 військовослужбовців НГУ.

Володимир Голубош наголосив: «Поліція є аполітичною, преференцій жодній політичній силі не надає. Нагадую, що за окремі правопорушення можна отримати від 5 років позбавлення волі. До прикладу, за підкуп виборців навіть за 500 грн. Тому закон краще не порушувати».

Координатор ОПОРИ Богдан Морикіт розповів, що в області зможуть проголосувати орієнтовно 1 млн 55 тис 280 виборців. Отримано 1 млн 65 тис 726 бюлетенів. Тимчасово місце голосування без зміни виборчої адреси в Івано-Франківській області змінили 6 тис 340 виборців.