У Надвірні презентують картину сестрички полоненого моряка Андрія Ейдера

28 березня о 12:00 годині у Музеї історії Надвірнянщини відбудеться презентація картини Габріелли Ейдер «Повернення додому».

Захід відбудеться в рамках Всеукраїнського благодійного проекту допомоги військовополоненим морякам #Повернення_доДому.

«Все почалося з картини Беати Куркуль «Маленький кораблик повертайся доДому», яку художниця намалювала у перші дні полону моряків. Згодом, більше двох місяців митці зі всіх куточків України писали картини за мотивами твору мисткині для кожного з 24-ох військовополонених. Взяла участь у цьому проекті і сестра наймолодшого полоненого моряка Андрія Ейдера - семирічна Габріелла, яка з родиною мешкає у Надвірні. Її робота разом з картинами інших художників була виставлена на благодійний аукціон», - йдеться у повідомленні.

Придбав картину благодійник з Іспанії. Виручені кошти пішли на допомогу полоненим, що знаходяться в Росії, а картина була подарована громаді міста Надвірна та зберігатиметься у Музеї історії Надвірнянщини.

Завітавши на захід, ви зможете побачити картину Габріелли Ейдер, взяти участь у флешмобі #жовто_блакитний_кораблик та придбати благодійну листівку «Повернення доДому» (за мотивами роботи Беати Куркуль).