У Брошневі-Осаді реалізували проект «соціальне таксі»

27 березня голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук особисто вручив ключі від спеціалізованого автомобіля голові Брошнів-Осадської ОТГ Назарію Іваніву. Про це повідомили в Брошнів-Осадській ОТГ.

«Транспортний засіб функціонуватиме на базі відділу соціального захисту селищної ради Брошнів-Осадської ОТГ. Викликати «Соціальне таксі» можна буде за попереднім записом. Автомобіль використовуватиметься для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Відтепер мешканці громади, які потребують додаткової турботи, зможуть безплатно скористатися автомобілем, щоб дістатися до медичних закладів та адміністративних будівель», - йдеться у повідомленні.
«Я вдячний Богу, що ми змогли зреалізувати такий важливий проект. Відрадно, що наша громада серед тих, хто отримала таку важливу соціальну допомогу, адже тоді люди з обмеженими функціональними можливостями стануть мобільнішими. Наше завдання, зробити усе можливе, щоб соціальні послуги та соціальне обслуговування жителів нашої громади, які потребують підтримки і допомоги, стали доступнішими», – наголосив Назарій Іванів.

Як працює соціальне таксі випробували представники Національної Асамблеї людей з інвалідністю на Прикарпатті Микола Макар та ГО «Слід» Надія Годованець.

«Авто обладнано для обслуговування людей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць чи візків. Транспортний засіб оснащено автоматичним підйомником, кріпленням для візків, кондиціонером, обігрівачем, а також, додатковими місцями для супроводжуючих людину з особливими потребами. Соціальне таксі курсуватиме населеними пунктами громади за графіком. Люди з інвалідністю користуватимуться послугами такого транспортного засобу безкоштовно», - йдеться у повідомленні.

Цього року державою виділено 30 млн. грн. на закупівлю автомобілів на перевезення осіб з інвалідністю по місцю соціального призначення. Селищною радою попередньо були підготовлені та надіслані документи для розгляду відповідно до вимог Міністерства. Із 60 заявок обрано 28. І Брошнів-Осадська ОТГ серед обраних.