На Прикарпатті судитимуть банкіра, який «кинув» 22 людей на суму 1,5 млн. гривень

На Прикарпатті справу щодо заволодіння грошовими коштами клієнтів банку спрямовано слідчими до суду. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Йдеться про 37-ми річного керівника одного з відділень банку. Він, маючи доступ до інформації банку, вирішив незаконно збагатитися.

Протягом 2009-2015 років чоловік вчинив 150-ть кримінальних правопорушень щодо 22-х потерпілих, яким відшкодовано збитки на суму близько 1 млн 500 тис грн.

Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що колишній 37-ми річний керівник одного з відділень банку в силу своїх посадових обов’язків, маючи доступ до інформації щодо діяльності та фінансового стану клієнтів банку, що є банківською таємницею, вирішив незаконно збагатитися шляхом учинення злочинів, пов’язаних із привласненням, розтратою та заволодінням чужим майном – грошовими коштами банку та клієнтів банку.

«З метою розтрати та привласнення депозитних вкладів клієнтів банку, формував завідомо неправдиві виплатні касові документи, на підставі яких отримував готівку в касі чи електронні розрахункові документи, перераховуючи депозитні кошти на інші рахунки. Неодноразово вносив до клієнтської бази неправдиві відомості про клієнтів банку, а саме без їх відома підв’язував заздалегідь придбані номера мобільних телефонів, фотографував третіх осіб, у випадках коли обов'язкова валідація фотографії клієнта, без відома та доручення клієнтів замовляв, оформляв та отримував платіжні картки на їх ім’я, на які за допомогою програмних комплексів банку таємно здійснював безготівкові перекази депозитних коштів з рахунків клієнтів, завдаючи їм збитки», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, в ході проведення розслідування задокументовано злочинну діяльність керівника протягом 2009-2015 років. Останньому оголошено підозру у 150 кримінальних правопорушеннях, учинених відносно 22 потерпілих, яким відшкодовано збитки на суму близько 1 млн 500 тис грн.

В ході досудового розслідування слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим прокурором прокуратури Івано-Франківської області, підозрюваній особі було обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.