Винуватець ДТП відбувся штрафом розміром 3400 гривень

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі про наїзд на жінку між населеними пунктами смт. Лисець та с. Стебник.

Подія сталася зранку 29 червня 2014 року. Потерпіла стояла на зупинці громадського транспорту, коли на неї наїхав водій «ВАЗа».

«Проїжджаючи по прямій ділянці дороги, обвинувачений проявив неуважність, не врахував дорожньої обстановки, що склалася, та за відсутності будь-яких перешкод чи небезпеки змінив напрямок руху, виїхавши на ґрунтове узбіччя, де вчинив наїзд на пішохода», - йдеться у рішенні суду.

Жінка зазнала ушкоджень середнього ступеня важкості.

«Обвинувачений у судовому засіданні повністю визнав свою вину у висунутому обвинуваченні і пояснив, що, керуючи автомобілем марки «ВАЗ-21150», порушив вимоги ПДР України, внаслідок чого виїхав на ґрунтове узбіччя, де вчинив наїзд на пішохода; перед виїздом на ґрунтове узбіччя він втратив свідомість. У результаті ДТП потерпіла отримала середньої тяжкості тілесне ушкодження. У скоєному щиро розкаявся», - йдеться у рішенні суду.

Суд прийшов до висновку, що вина обвинуваченого у вчиненні злочину знайшла своє підтвердження, а його неправомірні дії вірно кваліфіковані за ч.1 ст.286 КК України, оскільки він, керуючи транспортним засобом, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Таким чином, суд приходить до висновку, що вина обвинуваченого у вчиненні злочину знайшла своє підтвердження, а його неправомірні дії вірно кваліфіковані за ч.1 ст.286 КК України, оскільки він, керуючи транспортним засобом, порушив правила безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження.

«При призначенні обвинуваченому покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного, а саме те, що він раніше не судимий, за місцем проживання характеризується позитивно, та обставини, що пом'якшують покарання, до яких суд відносить щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та повне добровільне відшкодування потерпілій завданих збитків і спричиненої моральної шкоди», - йдеться у рішенні суду.

Суд призначив винуватцю ДТП покарання у вигляді штрафу розміром двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень).

Справу розглядав суддя Хоминець М.М.