У квітні на Івано-Франківщині стартує конкурс проектів розвитку місцевого самоврядування

1 квітня 2019 року стартує десятий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської обласної ради.

«Проектні заявки прийматимуться за чотирма пріоритетними напрямками, визначеними Радою Конкурсу. Як і в попередньому році пріоритетами конкурсу залишаються підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції та забезпечення екологічної безпеки. Максимальний розмір співфінансування таких проектів з обласного бюджету – 300 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Новим пріоритетним напрямком десятого Конкурсу визначено реалізацію Програми DOBRE.

Як відзначив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, у цьому пріоритеті можуть брати участь Печеніжинська, Старобогородчанська, Нижньовербізька, Верхнянська, Білоберізька, Більшівцівська, Тлумацька, П’ядицька, Дзвиняцька та Ланчинська ОТГ. В той же час зазначені об’єднані територіальні громади не можуть брати участі у 1-3 пріоритетах. Відзначимо, що напрямками реалізації Програми DOBRE є покращення місцевих послуг та місцевий економічний розвиток. Максимальний розмір співфінансування проектів та програм становить 2,3 мільйона гривень. Обсяг фінансування Програми DOBRE і обласного бюджету заходів проекту не повинен перевищувати 70% загального бюджету проекту. Фонд Програми DOBRE і обласного бюджету встановлено до 20,4 мільйона гривень.

Разом з цим першого квітня стартує прийом заявок на восьмі обласні конкурси “Громада кращого довкілля”, “Краща спортивна громада” та “Краща етнокультурна громада”.

Прийом заявок на восьмі обласні конкурси та десятий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування триватиме по 30 серпня 2019 року.