В Івано-Франківську презентували програму фестивалю «Карпатський простір»

21 березня в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулася прес-конференція з нагоди оголошення програми ІV Міжнародного фестивалю мистецтв «Карпатський простір». Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Цей захід відбувся за участі автора ідеї та співзасновника фестивалю, генерального директора - художнього керівника Київського національного академічного театру оперети Богдана Струтинського, першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки, заступника голови обласної ради Сергія Басараба, міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа і начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимира Федорака.

«Міжнародний мистецький фестиваль «Карпатський простір» насправді став гордістю нашого краю. Цю культурну подію очікують не тільки мешканці Прикарпаття та України, але й за межами нашої держави. Обласна державна адміністрація, обласна рада та міська влада міста Івано-Франківська стали добрими помічниками в організації цієї щорічної події. Цей фестиваль відвідало понад 200 тисяч гостей з 75 країн світу. В рамках другого фестивалю «Карпатський простір» Івано-Франківщину відвідало 43 делегації з інших країн, у тому числі 29 надзвичайних повноважних послів. На цих фестивалях представлені різні напрямки музики фольклорної, етнічної, джазової, класичної, присутнє театральне, художнє та кіномистецтво. «Карпатський простір» має вже свою добру історію», - наголосила Марія Савка.

Також посадовець підкреслила, що в рамках четвертого фестивалю «Карпатський простір» буде проведено тематичний «круглий стіл» «Децентралізація: виклики, перемоги і досягнення» із залученням дипломатичного корпусу та членів українського Уряду.

«Ми очікуємо, що четвертий Міжнародний фестиваль «Карпатський простір» буде проведений на високому організаційному рівні та запам’ятається його учасникам, мешканцям та гостям міста» - зазначила перший заступник голови ОДА.

Як розповів Богдан Струтинський «Карпатський простір», об’єднає в одній масштабній програмі митців з різних країн світу. Фестиваль ставить перед собою амбітне завдання – представити Івано-Франківськ передусім як цілісний потужний інфраструктурний комплекс, який може стати територією зустрічей людей різних сфер інтересів, а також різних країн і націй. Фестиваль багато уваги приділить арт-напрямку, зокрема, живопису, скульптурі, літературі, кіно, театру, музиці, народному мистецтву. Особливим для цьогорічного фестивалю є театральний напрям, який акцентуватиме свою увагу на здобутках саме українського мистецтва.

Загалом, під час фестивалю паралельно працюватимуть 14 різних просторів для дітей та дорослих. Упродовж 3-5 травня на локаціях просто неба будуть розташовані ярмарки, кухні різних країн та вперше на цьогорічному фестивалі працюватиме кавова локація – COFFEE Space.

Важливо зазначити, що в цьому році країнами учасниками фестивалю є Україна, Грузія, Польща, Азербайджан, Болгарія, Угорщина, Молдова, Австрія, Литва, Латвія, Естонія, Франція, Білорусь, Словаччина, Румунія, Чехія та США.

Хед-лайнерами фестивалю будуть гурти The HardKiss, Kazka, Willy William.

Окремим подарунком стане міжнародний проект-концерт «10 тенорів».

Детальнішу інформацію дивіться у доданих афішах.