Двоє правників з Прикарпаття претендують на посади у Верховному Суді

Вища рада правосуддя рекомендувала призначити суддями Верховного Суду двох переможців конкурсу до Верховного Суду з Івано-Франківської області. Про це повідомили в прес-службі руху «Чесно».

Всього з числа переможців конкурсу, проведеного Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вища рада правосуддя рекомендувала 69 кандидатів. Після внесення подання ВРП Президент Порошенко має підписати відповідний Указ та призначити обраних на посади.

«Серед переможців конкурсу, з Івано-Франківської області: доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Надія Багай, а також Галина Крет, яка працювала на різних посадах (асистент кафедри, старший викладач, доцент, в.о. завідувача кафедри) Івано-Франківського факультету Національного університету «Одеська юридична академія», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 та 20 березня Вища рада правосуддя розглянула матеріали 78 кандидатів (серед яких, за методологією ЧЕСНО. Фільтруй суд! - 23 недоброчесні) на посади суддів Верховного Суду. З 78 кандидатів, Вища рада правосуддя схвалила 69 кандидатур (серед яких - 17 недоброчесних). Щодо восьми кандидатів ВРП відклала розгляд матеріалів.