Для прикарпатських рятувальників закуплять спецтранспорт за кошти ЄС

Прикарпатські рятувальники беруть участь проекті SECINCARP у рамках «Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020». Про це повідомили в прес-службі ДСНС в Івано-Франківській області.

«У рамках цього проекту на прикордонних територіях планується створити унікальну систему попередження та реагування на катастрофи, яка буде полягати у співпраці чотирьох регіональних підрозділів служб із надзвичайних ситуацій Польщі та України. Також в рамках проекту буде закуплено 11 пожежних автомобілів, комплекти вогнетривкої техніки та 3 мікроавтобуси для Львівського, Івано-Франківського та Закарпатського управлінь ДСНС», - йдеться у повідомленні.

Усі ці заходи сприятимуть скороченню часу реагування на надзвичайні ситуації та загальне поліпшення безпеки по обидві сторони кордону.

На початку березня у Яремче Івано-Франківської області відбувся перший тренінг-навчання у рамках передбачених заходів. Він став першим із восьми запланованих тренінгів у рамках цього проекту. Наступні три відбудуться в Україні, а чотири – у Польщі.