Порошенко: Кремлю потрібна українська кров

Президент Петро Порошенко наголосив на історичній важливості цьогорічних виборів Президента та Верховної Ради України. Про це Глава держави сказав під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Прикарпаття, що відбулася в Коломиї. Про це повідомили в прес-службі Глави держави.

«Ми далеко пройшли по європейському шляху. Кожен наш крок – це поразка Путіна, це впевненість у своїх силах, це повага до України з боку партнерів і союзників. Наступні п’ять років реалізації мого плану – і Україна впритул наблизиться до членства в Євросоюзі і НАТО. В наступні п’ять років ми точно пройдемо точку неповернення в минуле - в радянський союз, або в російську імперію», - сказав Президент.

Читайте також: Порошенко: корупція та мільйонні відкати є неприпустимими

«Чи погодився на це Путін, чи змирився з тим, що ці п’ять років ми систематично ламали всі його плани? Точно ні, бо на кордоні з Україною стоять його дивізії, готові до вторгнення», - зауважив Глава держави.

Президент відзначив, що в останні тижні стало зрозуміло, що «патріотизм і здоровий глузд українців впевнено перемагають в інформаційній війні, перемагають парад олігархічних політтехнологій».

«Тому з Кремля надійшла команда задіяти силові провокації. Виборчу кампанію явно хочуть перевести в формат вуличних зіткнень. Дуже потрібна Кремлю українська кров. Це вже сценарій не перемоги на виборах, а спроба зірвати вибори. І це точно не український сценарій», - підкреслив він.
«Наш український сценарій – провести прозорий і справедливий виборчий процес, забезпечити чесний і прозорий підрахунок голосів. І тільки так - через чесні вибори і захист волевиявлення громадян ми зможемо продовжити курс, яким ми йдемо п’ять років», - наголосив Петро Порошенко.