Випускники шкіл в Україні замість атестата отримуватимуть свідоцтво

У Міністерстві освіти і науки України повідомили про рішення замінити атестати для випускників шкіл (11-12 класів) на свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти, повідомляє radiosvoboda.

Профільний міністр Лілія Гриневич зазначила, що ще з радянських часів у нас діти отримують атестат про повну загальну середню освіту, цей зразок документа діє і в Росії, проте в усіх цивілізованих країнах світу такого немає. Тому незабаром українські школярі отримуватимуть спочатку після 4-го класу свідоцтво про здобуття початкової освіти, після 9-го – свідоцтво про здобуття базової середньої освіти, а після 11-12 класів - свідоцтво про повну загальну середню освіту.

Заплановано, що всі свідоцтва будуть занесені до єдиної державної бази. Це полегшить відновлення документів, а також перехід дітей із одного закладу в інший, – повідомили у міністерстві.

Також Міносвіти повідомляє, що документи про закінчення школи спеціально адаптують для осіб з порушеннями зору – їх почнуть виготовляти з використанням шрифту Брайля.